(",) Bukit Panorama & Sg.Panching

Ya Allah rindunya nak tulis blog..

Jom kali ni aku story pasal "Tafakkur Alam Part 1" pulak...Nape Part 1 ??? sbb Part 2 InsyAllah nanti aku update pasal trip kami ke Taman Negara yg mana kami akan pergi hujung minggu ni.

Ini kali ke-2 aku conquer Bukit panorama yg mana terletak di Sg.Lembing dan Sg.Panching aku dh xingat entah kali ke berapa dah aku p...Ni pun last minute plan, mlm tu plan mlm tu jgk gerak...usha punya usha, 6 org je nk join..daripada 6, 3 orng belum pergi lagi, jd ni kali pertama tuk diorang la..

Syasya, Adib, Piji Bro, Che Nap, Capik n aku

Kami mula gerak kul 5.00 pg dan sampai sana lbih kurang kul 5.45 pg..Singgah solat subuh jap pastu baru start naek Bukit Panorama (masa naik tu gelap lg)..Masa tuk daki lbih kurang 30-45min bergantung kepada tahap kesihatan la.. xde pun yg berubah masih sama macam dulu...dan Alhamdulillah, untuk kali ni xde la letih dan getaq lutut mcm masa 1st time dulu. Sampai je puncak, ambik2 gambar menghargai kebesaran ciptaan Allah, posing2...snap2..then lbih kurang 40 min duk kat puncak kami pun turun tuk ke next destination --> Sg.Panching. Tp sebelum tu singgah dulu alas perut kat food court area Sg.Lembing (sedap dan murah je mknn dia)
Jom kita roll---> keindahan2 alam ciptaan Allah (rasa sejuk dan tenang klu dpt tgk real depan mata)
Ni masa dah half-way daki..kabus masih lagi tebal
Lagi gambar kabus dari trek pendakian
SubhanAllah cantiknya
Silap haribulan nampak Son Goku melompat atas awan ni (jgn terkezut pulak)
Sinaran mentari menyinari ~ ~ ~ la la la
Ada sape2 mau "Honeymoon" atas awan ni
Kalau dapat tgk tiap2 hari, mesti hidup ceria je setiap hari
Some kabus dah cuba larikk...
Wow, Gojes dan cantik !!!
Best klu dpt wat pre-wed pictures kat cni
Jom Sayang, I bawak U jalan2 cni
Snap dulu buat kenangan
Matahari masih malu2 kucing
Farewell for kabus, takut ngan matahari gamaknya
Hebatnya Allah S.W.T !!!
Buat apa nak p jauh2, kat Malaysia pun banyak tempat lawa
Bye-Bye Panorama
Meditasi dulu kat puncak
Capik with his pose

Jom kita ke Sg.Panching pulak ---> Nek kereta lbih kurang 20 min perjalanan akhirnya sampai kat Sg.Panching area Kg.Pandan... klu masa BMS dulu, best dtg cni sbb air terjun dia bersih, cantik dan dalam...tapi sekarang dah xmcm dulu.. sebab diorang tambak pasir, mungkin sbb byk kes kematian kut... Tapi masih mengekalkan kebersihannya. Aliran air masih lagi laju...sejuk dowh ( dpt bawa wifey mandi manda lg best)... Gambar kat air terjun byk, tp diorang sume mandi xpkai bju except aku la... so xbole nk upload, hanya tuk kami2 jek....Let's roll pics


Amboi jauh termenung capik, ingat org rumah ker
Jom mandi dengan saya !!!
Meditasi kat panching pulak
Hensem/Macho/Comel mana satu nih?? haishh
Panorama view for the whole waterfall
Snap dulu buat kenangan
Antara gambar-gambar orang kuat yg menjayakan misi pen'conquer'an Panorama dan Panching :
Capik the Burmese !!!
Syasya the Mongoloid !!!
Adib the javanese !!!
Syasya, Piji Bro n Capik
Dan telah kami jadikan di bumi ini gunung-gunung yang kukuh supaya bumi itu tidak bergoncang bersama mereka, dan telah kami jadikan di bumi itu jalan-jalan yang luas agar mereka mendapat petunjuk (Surah Al-Anbiya' ; 31)
Pilih-pilih single tp some of them are not available..hahaha
Last pose sebelum balik....Smile guys!!!


0 flirting: